موضوع معدن بحر آسمان و قصه ناتمام آن در حالی ادامه دارد که دانشجویان استان کرمان پیگیری آن هستند و اجازه فرصتطلبی به سودجویان را نخواهند داد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی؛ بحرآسمان را بهشت طبیعت کرمان میدانند؛ یکی از بکرترین و بزرگترین منابع طبیعی کشور در استان کرمان که دارای منطقهای اعجاب انگیز با انوع تنوع گیاهی، جانوری بینظیر از جمله خرس سیاه که در بخشهای مرکزی و شمالی زیست میکند، است.
بحر آسمان همچنین آبخیز سد جیرفت است که تنها منبع آبی روباز قابل ملاحظه جنوب شرق ایران است و در مسیرش رودخانههایی بعد از مشروب کردن صدها روستا به سد جیرفت میریزند. اگرچه این منطقه به سبب همین ویژگیها به عنوان منطقه محافظت شده معرفی شده است؛ اما به دلیل داشتن ظرفیتهای معدنی، چندین سال است که معدن کاران بدنبال فعالیتهای معدنی در این منطقه هستند؛ فعالیتی که منجر به سودجویی برخی افراد شده است.
سید محمد امیر گنجعلیخانی؛ دبیر قرارگاه شهید احمدیروشن کرمان در رابطه با سودجویی از این منطقه میگوید: هر چند در سال ۹۳، دادستانی جیرفت جلوی فعالیت آن را گرفت؛ اما دو سه سال بعد دوباره فعالیتش را شروع کرد. معدنی که محیط زیست، وزارت نیرو، سازمان آب منطقه ای، دانشگاه علوم پزشکی، رسانهها و مردم خواستار تعطیلی فعالیت آن هستند؛ اما مشخص نیست چرا این قضیه این همه سال کش پیدا کرده است.
چرا دایه عزیزتر از مادر شده اید؟!
مطالبه گری دانشجویان قرارگاه شهید احمدیروشن کرمان از رییس سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان بخشی از فعالیت این دانشجویان بود که به گفته دبیر قرارگاه شهید احمدیروشن کرمان، در پاسخ به آنها میگویند که چرا پیگیر این قضیه هستید؟ چرا دایه عزیزتر از مادر شده اید؟
اما دانشجویان پیگیر این قضیه میشوند و نشستی در جهت مطالبه گری با حضور رضا جزینیزاده، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان، برگزار میکنند، این مقام مسئول در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص معدن بحرآسمان میگوید که صراحتا اعلام کردیم با هر گونه تخریب در مناطق چهارگانه محیط زیست تحت عنوان منطقه حفاظت شده، منابع و حیات وحش، پارک ملی و اثر ملی- طبیعی و با هر نوع تخریبی که مغایر قوانین باشد مخالف هستیم.
جلوی فعالیت معادن بحر آسمان را گرفتیم
وی با تأکید بر مخالفت ادامه فعالیت بحر آسمان میافزاید: ما حتی مردم و انجیوها را راغب کردیم که شکایت کنند ما نظر قاطع زیست محیطی خودمان را اعلام میکنیم. خودمان جلوی این معادن را گرفتیم؛ اما حرکت ما به تنهایی کافی نیست.
آلودگی سدهای پیرامون این معدن موضوعی است که به گفته کارشناسان محیط زیست خطر جبران ناپذیری دارد، محمدرضا شجاعی، کارشناس مدیریت محیط زیست و حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقهای استان کرمان معدن کاری در بستر رودخانه را یک فاجعه زیست محیطی میداند و میگوید: معدن کاوی در حوزههای آبریز سدها بویژه سدهای آب آشامیدنی ضررهای جبران ناپذیری دارد؛ چرا که با استخراج مواد معدنی، فلزات سنگین، مواد سولفیدی و زه آب اسیدی آزاد شده و آب را به شدت آلوده میکنند.
دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در مورد بحر آسمان فعالیت پژوهشی ندارد
اما اینکه آیا مراکز درمانی و دانشگاهی منطقه پیگری آلودگی آب در این رابطه بوده اند، از یکی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در این رابطه سوال کردیم؛ سالاری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در گفتگو با خبرگزاری دانشجو در رابطه با فعالیتهای این دانشگاه میگوید: دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در رابطه با این قضیه تا کنون هیچ فعالیت پژوهشی نداشته و به آن ورود نکرده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت هرگونه برنامه ای را در رابطه با معدن بحر آسمان از سوی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت را تکذیب کرد و گفت: هیچ کس ازما نخواسته است که فعالیت پژوهشی در این رابطه داشته باشیم؛ این قضیه مربوط به سازمان محیط زیست استان است و اطلاعات ما در این رابطه همانند سایر مردم در رسانهها است.
دانشجویان مطالباتشان را دنبال خواهند کرد
موضوع معدن بحر آسمان و قصه ناتمام آن در حالی ادامه دارد که دانشجویان استان کرمان پیگیری آن هستند، گنجعلیخانی، دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن در رابطه با پیگیری این موضوع میگوید: باید جلوی فرصت طلبی سودجویان باید گرفته شود و اجازه این فرصت طلبی به سودجویان را نخواهیم داد؛ برای همین در آینده دانشجویان مطالباتشان را دنبال خواهند کرد.